- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- baklažán
- Baklažánová salsa
Baklažánová salsa
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- baklažán
- 1 cibuľa
- 4 paradajky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 PL olej rastlinný
- citrónová šťava
- biele mleté korenie
- petržlenová vňať
- olivový olej
Postup prípravy
1. Krok
baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 190°C asi na 30-40 minút. Občas otočíme.
2. Krok
Cibuľku nakrájame na drobno a usmažíme na troche oleja, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, dáme pozor aby cesnak nezhorel, bol by horký
3. Krok
paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ich vyberieme a ošúpeme, vyrežeme v stredu tvrdú časť
4. Krok
upečený baklažán rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro asi 2 lyžice si odložíme bokom
5. Krok
baklažán, podusenú cibuľu s cesnakom a paradajky vložíme do misy a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, podľa chuti citrónovú šťavu a trochu dobrého olivového oleja. Nakoniec pridáme trochu baklažánovej dužiny ktorú sme si odložili bokom a len jemne sme ju vidličkou roztlačili. Všetko spolu dobre premiešame.
6. Krok
Baklažánovú salsu si môžeme dať na hrianky, ako omáčku na cestoviny ale výborná je aj ako príloha k mäsu
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6108 videní