- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Baklažánový vejár
Baklažánový vejár

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 4 baklažány
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica soli
- 4 veľké paradajky
- 200 g syra eidam
- 10 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 4 cibule
- špajdle
Postup prípravy
1. Krok
Baklažány umyte, osušte a ostrým nožom nakrájajte tak, aby ste vytvorili vejár. Baklažány zbavíte horkej chuti . keď ich poriadne osolíte, pokvapkáte citrónovou šťavou a necháte na utierke asi 45 minút sa vypotiť.. Potom ich umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Veľké paradajky a cibule nakrájajte na kolieska a striedavo ich vkladajte medzi vejáriky. Syr nakrájajte na plátky a ten tiež vložte medzi vejáriky.. Aby všetky ingrediencie držali pokope , môžete si pomôcť špajdľou a vejár prepichnúť. Na záver všetko posypte strúčikmi cesnaku nasekanými na plátky , a s nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom. Zapekajte hodinu pod alobalom v rúre ktorú ste vyhriali na 180°C a potom ešte 20 minút odokryté..
Baklažán môžete prekladať aj šunkou a mozzarellou, hubami s kozím syrom.. Chutná je aj verzia so slaninkou alebo s klobáskou.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
347 videní