Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bananko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananko.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kolacirecepti.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl čokoládového mlieka
  • 1 lyžička banánovej arómy
  • 100 g hladkej múky
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • strúhaná citrónová kôra
  • Želé:
  • 1 liter jablkového džúsu
  • 5 lyžíc cukru
  • 2 banánové pudingy
  • 2 lyžičky banánovej arómy
  • Biely krém:
  • 3 dcl banánového želé
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 balíka práškovej želatíny
  • Tmavý krém:
  • 3 dcl banánového želé
  • 150 g čokolády na varenie
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 práškovej želatíny
  • Medzivrstva:
  • 5 - 6 ks banánov v čokoláde
  • Ganache:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na najvyššej rýchloti asi 4 minúty šľahajte žĺtky s polovičným množstvom cukru. Tenkým prúdom pridajte olej, čokoládové mlieko a banánovú príchuť. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a citrónovú kôru. Bielky vyšľaháme s trochou soli do tuhého snehu, do ktorého postupne pridávame zvyšok cukru. Do zmesi za stáleho miešania na najmenších otáčkach pridáme polovicu bielkov a zvyšok ručne premiešame pomocou lopatky. Pečieme vo forme 30 x 20 cm, vyloženej papierom na pečenie, pri 180 ° C, 20 - 25 minút. Skontrolujte, či je piškóta upečená špáradlom. Vychladnutú piškótu vodorovne prekrojte na polovicu a navlhčite s trochou mlieka.

2. Krok

Želé: Pudingový prášok rozmiešajte v 2 dcl jablkového džúsu, potom zvyšok šťavy povarte s cukrom. Lyžicu 4 dcl horúceho želé dáme na prvú piškótu a necháme vychladnúť. Zvyšných 6 dcl želé rozdelíme na polovicu.

3. Krok

Príprava bieleho krému Do 3 dcl želé pridáme banánovú príchuť a dáme do chladničky. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie.. 1 želatínu zmiešajte so 4 lyžicami vody a nechajte 10 minút odstáť. Roztopíme na miernom ohni a vmiešame do polovice šľahačky. Najskôr natrieme svetlý krém na želé, potom položíme druhú časť piškóty.

4. Krok

Príprava tmavého krému Čokoládu rozpustíme a vmiešame do 3 dcl želé a vložíme do chladničky vychladnúť. Vyšľaháme smotanu na šľahanie primiešame čokoládové želé a natrieme na druhú časť piškóty.

5. Krok

Banány v čokoláde nasekáme a vtlačíme ich do čokoládového krému.

6. Krok

Pripravíme si ganache ,,Zahrejeme smotanu , pridáme do nej čokoládu a poriadne rozmiešame. .necháme mierne ochladnúť a prelejme povrch zákuska..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1045 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.