Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Banánové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananove kocky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • Piškótu prelejeme:
  • 7 lyžíc mlieka
  • Krém:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 160 g banánového jogurtu
  • 5 ml banánovej príchute
  • 10 g želatíny v plátkoch
  • 120 g práškového cukru
  • Čokoládová poleva:
  • 120 g tmavej čokolády
  • 120 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny , potom pridáme preosiatu múku s kakaom a nakoniec do peny vyšľahané bielká.. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečene a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 - 20 minút.. Ešte horúcu piškótu pokvapkáme mliekom.

2. Krok

Teraz poďme na banánový krém. Najprv si v miske vymiešame šľahačku s práškovým cukrom. Smotanu nešľaháme úplne, ale len dovtedy, kým nebude krémová. Potom pridajte práškový cukor a banánovú príchuť a znova premiešajte. Banánová aróma je rozhodujúca, pretože skutočne dodá chuť, ktorú poznáme z banánikov v čokoláde.. Vmiešame mascarpone a ovocný banánový jogurt. Ak v jogurte nájdete veľké kúsky banánov, odstráňte ich kvôli hladkej štruktúre krému. Namiesto banánového jogurtu môžete použiť grécky jogurt, pretože banánová príchuť sa aj tak postará o banánovú chuť. Všetko premiešame a spojíme.

3. Krok

Želé plátky namočíme do studenej vody, aby zmäkli. Potom ich vyžmýkame a rozmiešame v teplej vode. Do vody som pridala aj na špičku noža žltého potravinárskeho farbiva, pre peknú žltú farbu, ktorá ale nieje dôležitá. Tekutinu s rozpustenými lístkami želé a potravinárskym farbivom vmiešame do krému.

4. Krok

Krém je hotový a teraz ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu. Pred poliatím čokoládovou polevou necháme cca 30 minút chladnúť v chladničke. Smotanu na šľahanie mierne zohrejeme (nesmie vrieť) a za stáleho miešania v nej roztopíme čokoládu. Potom na krém rovnomerne nalejeme čokoládovú polevu.

5. Krok

Dezert necháme cez noc odležať v chladničke, potom ho nakrájame na požadované kúsky a ozdobíme podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

673 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.