Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gusto.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 25 g škrobu
  • Krém:
  • 1 vanilkový lusk
  • 600 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 40 g hladkej múky
  • 40 g kukuričného škrobu (1 vanilkový puding)
  • 80 g cukru
  • 150 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • Banánová vrstva:
  • 5 banánov
  • 100 g marhuľového džemu
  • Poleva:
  • 2 plátky želatíny
  • 60 ml vody
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 60 g cukru
  • 110 g tmavej nasekanej čokolády
  • 25 g kakaa
  • 10 g oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte na 180 ° C. Plech na pečenie prikryte papierom na pečenie (26 x 19 cm) Najlepší je plech s odnímateľným okrajom.... Oddeľte vajíčka. Žĺtky vymiešajte s 50 g cukru .Šľaháme 5 minút do peny. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru na sneh. Vmiešajte sneh k žĺtkovej hmote. Múku a škrob preosejeme a zamiešame. Zmes rozotrite na plech a pečte v rúre (stredný rošt) asi 20 minút. Vyberte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Na krém vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme dužinu a spolu s mliekom privedieme k varu. Žĺtok, múku, škrob a cukor vymiešame do hladka. Do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania prilejeme horúce mlieko. Zmes prelejeme späť do varnej nádoby a za stáleho miešania zahustíme na strednom ohni, kým sa nevytvorí pudingový krém. Odstráňte z ohňa, prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Maslo a práškový cukor šľahajte asi 5 minút, kým sa nespení. Po lyžiciach vmiešame vanilkový krém.

3. Krok

Piškótu potrieme džemom. Banány ošúpeme, prekrojíme na polovice a poukladáme na džem. Natrieme na ne krém. Necháme odležať v chladničke cez noc.

4. Krok

Podľa návodu na obale namočte želatínu na polevu. Vodu, smotanu a cukor privedieme k varu. Dajte čokoládu, kakao a olej do misy. Zalejeme smotanovou zmesou a necháme 5 minút lúhovať. Polevu vymiešame do hladka. Želatínu vytlačte a rozpustite v nej.

5. Krok

Koláč prelejeme polevou a vyhladíme..odložíme do chladničky na pár hodín...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

717 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.