Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánovo čokoládová roláda na spôsob Slonia slza

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slonia slza.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:mesterszakacs.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 40 g kakaa
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový puding
  • 2,5 dl mlieka
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 banány
  • čokoládová poleva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do peny..potom k nim primiešmae kakao s múkou a s práškom do pečiva.nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme predhriatej rúre na 180°C 16 - 20 minút..Potom preklopíme po upečení opatrne odstránime papier na pečenie a cesto navinieme na valček a necháme vychladnúť.

2. Krok

Vyšľaháme si vajce v mleiku pridáme pudingový prášok a na miernom plameni alebo vo vodnom kúpeli uvaríme hustý krém..Ten necháme úplne vychladnúť..Vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, potom pridáme vychladnutý puding a ušľaháme nadýchaný maslový krém..Krém rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.

3. Krok

Piškótu rozvinieme a natrieme najskôr bledým krémom , naň natrieme kakaový krém..Potom uložíme celý babába zavinieme napevno.Roládu zabalíme do alobalu a dýáme do chladničky poriadne zatuhnúť.2 - 3 hodiny.

4. Krok

Po vychladnutí zatuhnutí prelejeme čokoládovou polevou a dáme opäť zachladiť kým čokoláda neztuhne...Potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16240 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.