Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánovo-kakaová bábovka s cuketou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Banánovo-kakaová bábovka s cuketou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Banánovo-kakaová bábovka s cuketou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké dezerty, ktoré nie sú presladené a pritom krásne voňajú, táto bábovka je ideálna voľba. Vďaka cukete zostáva vláčna a šťavnatá, banány jej dodajú jemnú sladkosť a kakao zvýrazní celkovú chuť. Jej vôňa pri pečení vás donúti neustále nakúkať do rúry. A keď ju podáte s kopčekom zmrzliny alebo s ľahkou šľahačkou, pokojne by obstála aj v kaviarni.

reklama:

Suroviny

  • Suché prísady
  • 480 g polohrubej múky (asi 700 ml)
  • 400 g kryštálového cukru (asi 480 ml)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Tekuté prísady
  • 300 g cukety
  • 125 ml slnečnicového oleja
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice rumu
  • Na dokončenie
  • 2 pevné banány
  • práškový cukor na posypanie
  • tuk na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme formu na bábovku. Silikónovú stačí opláchnuť vodou, klasickú treba poriadne vytrieť tukom a vysypať múkou. Rúru si predhrejeme na 190 °C.

2. Krok

Očistenú a osušenú cuketu nastrúhame nahrubo. Pridáme olej, rozšľahané vajíčka a rum. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikol hladký základ.

3. Krok

Múku, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor, kakao, škoricu a soľ zmiešame v samostatnej mise. Túto sypkú zmes postupne zapracujeme do cuketového základu. Cesto má byť hustejšie, ale stále sa má dať liať.

4. Krok

Do formy nalejeme väčšiu časť cesta, naň položíme celé olúpané banány a potom zalejeme zvyškom. Povrch uhladíme.

5. Krok

Formu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme približne 50–60 minút. Čas je orientačný – najlepšie je skúsiť špajdľu. Ak zostane po vytiahnutí čistá, bábovka je hotová.

6. Krok

Hotový koláč necháme ešte asi 10 minút vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a prenesieme na mriežku. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Skvelo chutí aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo so šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.