Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánovo-orechový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechvoy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 lyžice kakaaa
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g studeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • Orechový krém :
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice detskej krupice
  • 150 g masla
  • 1 lyžička rumovej esencie
  • ďalej potrebujeme :
  • 3 - 4 banány
  • citrónová šťava
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešajte s cukrom, práškom do pečiva, soľou a vanilkovým cukrom a kakaom. Pridajte studené maslo a rýchlo mieste prstami, kým nevznikne pieskovité cesto (ako mrvenička). Pridajte vajce a premiešajte len toľko, aby sa zmes spojila do väčších omrviniek, bez toho, aby vzniklo kompaktné cesto. Rozdeľte zmes na 2 rovnaké časti. Plech na pečenie s rozmermi 20 × 30 cm vysteľte papierom na pečenie. Nasypte prvú zmes mrveničky na plech a jemne uhlaďte rukou alebo lyžicou.

2. Krok

Oba plechy pečte 12–15 minút pri teplote 180 °C dozlatista. Ak máte rovnaké plechy, môžete piecť oba naraz.

3. Krok

Pripravte si orechový krém. Mlieko s cukrom postavte na sporák a nechajte zovrieť. Za stáleho miešania pridajte mleté ​​orechy a krupicu. Varte na miernom ohni 5-6 minút, kým nezhustne. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte úplne vychladnúť. Primiešajte zmäknuté maslo a rumovú esenciu a miešajte, kým nezískate homogénny krém.

4. Krok

Zostavovanie koláčika: Rozotrite krém na jeden plech s cestom a potom pridajte tenké plátky banánu pokvapkané citrónovou šťavou. Krém prikryte rozdrobeným druhým korpusom , tak ako keď pripravujete krtkovu tortu.. Koláč dáme do chladničky na 4-6 hodín alebo cez noc, aby zmäkol. Najlepšie je krájať na druhý deň nožom prehnaným cez horúcu vodu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.