Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec M
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 140 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 instantné želatíny
  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 zrelé banány
  • Čokoládová ganche :
  • 150 g tmavej čokolády
  • 120 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na piškótu vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a krémovej konzistencie. Môže to trvať až 10 minút . Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej vaječnej zmesi. Všetko opatrne premiešajte.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C horný a spodný ohrev (teplovzdušná rúra 160 stupňov) . Plech s rámom ( 30 x 25 cm ) vystelieme papierom na pečenie. Na plech rozotrieme piškótové cesto. Cesto uhlaďte stierkou. Piškótu dáme piecť na 20 minút . Po uplynutí doby pečenia nezabudnite urobiť test špáradlom.

3. Krok

Na plnku vyšľaháme smotanu dotuha a počas šľahania vmiešame instantnú želatínu. Na tvarohovú zmes zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým nebude hladká. Šľahačku vmiešame do tvarohovej zmesi.

4. Krok

Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a rozložíme na čokoládovú piškótu, až kým nebude piškóta úplne zakrytá. Tvarohovo smotanovú plnku rozotrite na banánový základ a podnos dajte na 2 hodiny do chladničky .

5. Krok

Na ganache jemne nasekajte tmavú čokoládu. Smotanu krátko privedieme do varu, zalejeme ňou nasekanú čokoládu a všetko dobre premiešame.

6. Krok

Na tvarohovú zmes natrieme ganache. Pozor: Zmes by mala pred rozotrením pôsobiť chladne, aby sa tvarohová hmota nezačala topiť. Banánový koláč sa môže podávať okamžite alebo ho nechajte v chladničke niekoľko hodín. Koláč tvorí cca 18 kusov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

55 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.