Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Banánový krémový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bana.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 200 g sušienok
  • 60 g rozputeného masla
  • 50 g cukru
  • štipka soli
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice vody
  • Krém:
  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie instantnej želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding instantný
  • 3 banány
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • na ozdobu:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 190 ° C. Sušienky rozmixujeme na strúhanku.. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.

2. Krok

Pridajte cukor, soľ, škoricu a vodu a všetko premiešajte ako cesto. Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Zmes natlačíme na dno formy .Pečte v rúre asi 8-10 minút. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Medzitým si pripravte plnku. Pomaly vmiešajte do vlažného mlieka instantnú želatínu, kým sa úplne nerozpustí.

4. Krok

Potom v miske vymiešajte mascarpone, sladené kondenzované mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok do hladka. Potom vmiešame želatínu.. ( Ak je potrebné zahrejte ju podľa návodu na obale..)

5. Krok

Šľahačku vyšľaháme do tuha a tiež ju vmiešame do krému..

6. Krok

Na sušienkový základ dáme asi polovicu plnky a uhladíme ju.. Banán nakrájame na kolieska a poukladáme ich na vrch plnky..zatrieme ich zostávajúcim krémom.. krém uhladíme a prekryjeme potravinárskou fóliou ..odložíme na niekoľko hodín, najlepšie na noc do chladničky..

7. Krok

Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom do tuha a uhladíme ju na koláč ako polevu. Koláč by mal byť vždy udržiavaný v chladničke. Pred podávaním môžete posypať kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo strúhaným kokosom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

458 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.