- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Banánový krémový koláč
Banánový krémový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g sušienok
- 60 g rozputeného masla
- 50 g cukru
- štipka soli
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice vody
- Krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balenie instantnej želatíny
- 250 g mascarpone
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 4 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding instantný
- 3 banány
- 500 ml smotany na šľahanie
- na ozdobu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 190 ° C. Sušienky rozmixujeme na strúhanku.. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.
2. Krok
Pridajte cukor, soľ, škoricu a vodu a všetko premiešajte ako cesto. Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Zmes natlačíme na dno formy .Pečte v rúre asi 8-10 minút. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
3. Krok
Medzitým si pripravte plnku. Pomaly vmiešajte do vlažného mlieka instantnú želatínu, kým sa úplne nerozpustí.
4. Krok
Potom v miske vymiešajte mascarpone, sladené kondenzované mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok do hladka. Potom vmiešame želatínu.. ( Ak je potrebné zahrejte ju podľa návodu na obale..)
5. Krok
Šľahačku vyšľaháme do tuha a tiež ju vmiešame do krému..
6. Krok
Na sušienkový základ dáme asi polovicu plnky a uhladíme ju.. Banán nakrájame na kolieska a poukladáme ich na vrch plnky..zatrieme ich zostávajúcim krémom.. krém uhladíme a prekryjeme potravinárskou fóliou ..odložíme na niekoľko hodín, najlepšie na noc do chladničky..
7. Krok
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom do tuha a uhladíme ju na koláč ako polevu. Koláč by mal byť vždy udržiavaný v chladničke. Pred podávaním môžete posypať kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo strúhaným kokosom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
415 videní