Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánový krémový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bana.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 200 g sušienok
  • 60 g rozputeného masla
  • 50 g cukru
  • štipka soli
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice vody
  • Krém:
  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie instantnej želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding instantný
  • 3 banány
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • na ozdobu:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 190 ° C. Sušienky rozmixujeme na strúhanku.. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.

2. Krok

Pridajte cukor, soľ, škoricu a vodu a všetko premiešajte ako cesto. Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Zmes natlačíme na dno formy .Pečte v rúre asi 8-10 minút. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Medzitým si pripravte plnku. Pomaly vmiešajte do vlažného mlieka instantnú želatínu, kým sa úplne nerozpustí.

4. Krok

Potom v miske vymiešajte mascarpone, sladené kondenzované mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok do hladka. Potom vmiešame želatínu.. ( Ak je potrebné zahrejte ju podľa návodu na obale..)

5. Krok

Šľahačku vyšľaháme do tuha a tiež ju vmiešame do krému..

6. Krok

Na sušienkový základ dáme asi polovicu plnky a uhladíme ju.. Banán nakrájame na kolieska a poukladáme ich na vrch plnky..zatrieme ich zostávajúcim krémom.. krém uhladíme a prekryjeme potravinárskou fóliou ..odložíme na niekoľko hodín, najlepšie na noc do chladničky..

7. Krok

Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom do tuha a uhladíme ju na koláč ako polevu. Koláč by mal byť vždy udržiavaný v chladničke. Pred podávaním môžete posypať kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo strúhaným kokosom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

415 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.