- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Banánový krémový koláč
 
Banánový krémový koláč
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 30min
 
Suroviny
- 200 g sušienok
 - 60 g rozputeného masla
 - 50 g cukru
 - štipka soli
 - 0,5 lyžičky mletej škorice
 - 2 lyžice vody
 - Krém:
 - 250 ml mlieka
 - 1 balenie instantnej želatíny
 - 250 g mascarpone
 - 200 g kondenzovaného mlieka
 - 4 lyžice cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 1 vanilkový puding instantný
 - 3 banány
 - 500 ml smotany na šľahanie
 - na ozdobu:
 - 200 ml smotany na šľahanie
 - 1 vanilkový cukor
 
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 190 ° C. Sušienky rozmixujeme na strúhanku.. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.
2. Krok
Pridajte cukor, soľ, škoricu a vodu a všetko premiešajte ako cesto. Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Zmes natlačíme na dno formy .Pečte v rúre asi 8-10 minút. Vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
3. Krok
Medzitým si pripravte plnku. Pomaly vmiešajte do vlažného mlieka instantnú želatínu, kým sa úplne nerozpustí.
4. Krok
Potom v miske vymiešajte mascarpone, sladené kondenzované mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok do hladka. Potom vmiešame želatínu.. ( Ak je potrebné zahrejte ju podľa návodu na obale..)
5. Krok
Šľahačku vyšľaháme do tuha a tiež ju vmiešame do krému..
6. Krok
Na sušienkový základ dáme asi polovicu plnky a uhladíme ju.. Banán nakrájame na kolieska a poukladáme ich na vrch plnky..zatrieme ich zostávajúcim krémom.. krém uhladíme a prekryjeme potravinárskou fóliou ..odložíme na niekoľko hodín, najlepšie na noc do chladničky..
7. Krok
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom do tuha a uhladíme ju na koláč ako polevu. Koláč by mal byť vždy udržiavaný v chladničke. Pred podávaním môžete posypať kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo strúhaným kokosom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
471 videní