- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Banánový srnčí chrbát bez pečenia
Banánový srnčí chrbát bez pečenia
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Sušienková vrstva:
- 250 g mletých sušienok
- 100 g mäkkého masla
- 50 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice rumu
- niekoľko lyžíc mlieka
- asi 16 maslových sušienok
- Krém:
- 2 dcl smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 4 dcl mlieka
- 2 - 3 banány (môžete použiť aj iné ovocie podľa chuti)
- Čokoládová poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžička oleja
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte mleté sušienky s ostatnými surovinami..Mlieko pridajte naposledy a podľa potreby.Pridajte len toľko aby sa vám hmota nelepila.
2. Krok
Formu srnčí chrbát si vyložte potravinárskou fóliou.Fóliu preložte aj cez kraje formy.Potom vyložte formu pripravenou sušienkovou hmotou v tenšej vrstve po obvode.Odložte formu do chladničky.
3. Krok
Najskôr si uvaríme z mlieka a s cukru puding..Ten necháme vychladnúť.Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a premiešame ju s úplne vychladnutým pudingom.
4. Krok
Vyberte formu z chladničky a do polovice ju naplňte pripravenou plnkou..Potom poukladajte banány alebo iné ovocie a zatrite zvyšným krémom.
5. Krok
Na vrch formy poukladáme maslové sušienky a preložíme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na 3 - 4 chodiny.(Najlepšie na celú noc.)
6. Krok
Na druhý deň opatrne preklopíme srnčí chrbát ..Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a prelejeme vrch polevou.Dáme znovu dobre zachladiť.
7. Krok
krájame s nožom namočeným v horúcej vode..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
24288 videní