Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Banánový zákusok s jahodovým confitom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy s jahodami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Banánová piškóta:
  • 150 g banánov
  • 120 ml vody
  • 30 g kakaa
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 125 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 170 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Jahodový confit:
  • 300 g mrazených jahôd
  • 70 g cukru
  • 3 g pektínu
  • Krém:
  • 250 g tvarohu
  • 200 g bielej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Preosejeme múku, prášok do pečiva, sódu a kakao. Pridajte cukor, soľ a vanilkový cukor. Zmiešať. Vajcia rozšľaháme. Pridajte slnečnicový olej, vodu a mlieko. Spojte suché a mokré ingrediencie. Pridáme roztlačený banán, vyšľaháme do hladka. Cesto bude dosť tekuté. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C do chrumkava, asi 25-30 minút. Piškóta sa ukáže ako veľmi jemná, preto je lepšie ju opatrne vybrať z plechu na pečenie a nechať úplne vychladnúť. Potom ju zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 6 hodín.

2. Krok

Confit: Varte jahody s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. potom ich rozmixujte tyčovým mixérom a opäť priveďte do varu. Zmiešajte pektín s jednou lyžicou cukru a za intenzívneho miešania pridajte k jahodovému pyré.. Varte minútu. Ochlaďte pri izbovej teplote. Nalejte do cukrárskeho vrecka a vložte do chladničky.

3. Krok

Čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V miske zmiešame všetky ingrediencie, tvaroh ,čokoládu, smotanu na šľahanie a cukre a šľaháme, kým nebude nadýchaná a homogénna.

4. Krok

Dá sa zložiť ako torta. V tomto prípade môže byť piškóta upečená v 20 cm forme a nakrájaná na 2 pláty.. alebo- upiecť na plechu a vykrajovačkou 10 cm vytvoriť bento koláčiky. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste krém a po okrajoch vytvorte mantinel. Do stredu dajte konfit. Prikryjeme druhým kúskom piškóty a rovnakým spôsobom nanesieme krém .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

335 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.