Bančoko
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g hladkej múky
- 150 g hnedého cukru
- 50 g kakaa
- 50 g gustinu
- 1 prášok do pečiva
- 1,5 dcl oleja
- 400 g kyslej smotany
- 2 lyžice rumu
- Preliv:
- 0,5 dcl mlieka
- 0,3 dcl rumu
- Krém:
- 500 g ošúpaných banánov
- 1 lyžica rumu
- 200 g čokolády na varenie
- 2 dcl smotany na šľahanie
- 1 stužovač
- Ganache:
- 250 g čokolády na varenie
- 3 dcl smotany na šľahanie
- 30 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešame múku, cukor, kakao, gustin a prášok do pečiva. Pridáme olej, smotanu a rum, potom vymiešame na homogénne cesto. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy 20 x 28 cm a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom vodorovne rozrežeme na dve časti. Cesto sa dá aj rozdeliť na dve časti a upiecť dvakrát, takže sa pečie aj kratšie.
2. Krok
Jednu časť piškóty vráťte do formy a pokropte polovicou prelivu...
3. Krok
Krém si pripravíme tak , že : Banány rozdrvte tyčovým mixérom. Vmiešame rum a rozpustenú čokoládu. Na záver pridáme šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme so stužovačom. Krém natrieme na piškótu vo forme a opatrne prikryjeme vrchnou piškótou. Vrchnú piškótu tiež polejeme zvyškom mlieka s rumom a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
4. Krok
Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Primiešame kúsky masla, potom všetko miešame, kým sa to nespojí a trochu nevychladne.
5. Krok
Ganache rozotrieme na povrch vychladnutého koláča..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
426 videní