Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bančoko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bancoko.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g hnedého cukru
  • 50 g kakaa
  • 50 g gustinu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1,5 dcl oleja
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 lyžice rumu
  • Preliv:
  • 0,5 dcl mlieka
  • 0,3 dcl rumu
  • Krém:
  • 500 g ošúpaných banánov
  • 1 lyžica rumu
  • 200 g čokolády na varenie
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 1 stužovač
  • Ganache:
  • 250 g čokolády na varenie
  • 3 dcl smotany na šľahanie
  • 30 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame múku, cukor, kakao, gustin a prášok do pečiva. Pridáme olej, smotanu a rum, potom vymiešame na homogénne cesto. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy 20 x 28 cm a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom vodorovne rozrežeme na dve časti. Cesto sa dá aj rozdeliť na dve časti a upiecť dvakrát, takže sa pečie aj kratšie.

2. Krok

Jednu časť piškóty vráťte do formy a pokropte polovicou prelivu...

3. Krok

Krém si pripravíme tak , že : Banány rozdrvte tyčovým mixérom. Vmiešame rum a rozpustenú čokoládu. Na záver pridáme šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme so stužovačom. Krém natrieme na piškótu vo forme a opatrne prikryjeme vrchnou piškótou. Vrchnú piškótu tiež polejeme zvyškom mlieka s rumom a dáme do chladničky aspoň na hodinu.

4. Krok

Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Primiešame kúsky masla, potom všetko miešame, kým sa to nespojí a trochu nevychladne.

5. Krok

Ganache rozotrieme na povrch vychladnutého koláča..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

447 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.