Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bančoko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bancoko.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g hnedého cukru
  • 50 g kakaa
  • 50 g gustinu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1,5 dcl oleja
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 lyžice rumu
  • Preliv:
  • 0,5 dcl mlieka
  • 0,3 dcl rumu
  • Krém:
  • 500 g ošúpaných banánov
  • 1 lyžica rumu
  • 200 g čokolády na varenie
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 1 stužovač
  • Ganache:
  • 250 g čokolády na varenie
  • 3 dcl smotany na šľahanie
  • 30 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame múku, cukor, kakao, gustin a prášok do pečiva. Pridáme olej, smotanu a rum, potom vymiešame na homogénne cesto. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy 20 x 28 cm a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom vodorovne rozrežeme na dve časti. Cesto sa dá aj rozdeliť na dve časti a upiecť dvakrát, takže sa pečie aj kratšie.

2. Krok

Jednu časť piškóty vráťte do formy a pokropte polovicou prelivu...

3. Krok

Krém si pripravíme tak , že : Banány rozdrvte tyčovým mixérom. Vmiešame rum a rozpustenú čokoládu. Na záver pridáme šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme so stužovačom. Krém natrieme na piškótu vo forme a opatrne prikryjeme vrchnou piškótou. Vrchnú piškótu tiež polejeme zvyškom mlieka s rumom a dáme do chladničky aspoň na hodinu.

4. Krok

Nasekanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Primiešame kúsky masla, potom všetko miešame, kým sa to nespojí a trochu nevychladne.

5. Krok

Ganache rozotrieme na povrch vychladnutého koláča..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

426 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.