Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banketové pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Banketove pecivo.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica cukru
  • 20 g droždia
  • 2 dcl mlieka
  • 125 g tuku (polovica masla polovica Hery
  • 1 vajce
  • múka na pomúčenie dosky
  • vajce na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky preosejeme múku so soľou, pridáme rozpustený tuk, v mlieko rozšľahané vajce a pripravený kvások. Vypracujeme hladké cesto , prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť. Cesto potom ešte raz premiesime na pomúčenej doske a rozdelíme ho na 2 časti.

2. Krok

Rožky: Každý diel vyvaľkáme do kruhu s priemerom asi 40 cm a radielkom nakrájame na 8 trojuholníčkov. Trojuholníčky zvinieme od najširšej strany k špičke , ktorú po zvinutí podložíme pod cesto. Rožky ukladáme na tukom vymazaný plech , potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte 10 minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C 25 minút , potom teplotu znížime na 160°C . Po upečení necháme rožky vychladnúť a podávame ich k polievke či predkrmom alebo ich plníme. Pred pečením rožky môžete posypať ľubovoľnou posýpkou. (rasca sezam...)

3. Krok

Pletenky: Po vykysnutí cesto nakrájame na malé kúsky asi po 40 g , rozkrojíme ich na 3 diely , vytvarujeme šúľky , z ktorých spletieme pletenky. Konce pleteniek stlačíme , aby držali tvar . Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom.

4. Krok

Uzly: Po vykysnutí cesto nakrájame na kúsky 50 g rozdelíme na diely a utvoríme šúľky ktoré spletieme do vrkoča , prehneme cez prst a utvoríme uzol. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubou soľou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1534 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.