- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Barokové kocky
Barokové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Krehké cesto:
- 150 g hladkej múky
- 150 g masla
- 1 žĺtok
- Piškóta:
- 6 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 100 g mletých vlašských orechov
- 150 g čokolády na varenie
- 1 lyžica kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice škrobu
- 6 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g masla
- ďalej potrebujeme:
- 300 g ovocia z kompótu (višne, broskyne atď)
- 500 ml kompótovej šťavy
- 2 vrecúška tortového želé podľa farby kompótu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme krehké cesto.Do misky si dáme múku, nakrájané maslo na menšie kúsky, a žĺtok..Rukami vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút..Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu ktorý si pokryjeme s papierom na pečenie 30 x 20 .Cesto prenesieme valčekom.
2. Krok
Predhrejeme si rúru na 175°C ..V miske si vyšľaháme bielka ku ktorým postupne pridávame cukor a ušľaháme sneh..pridáme roztavenú ale vychladnutú čokoládu a orechy zmiešané s kakaom práškom do pečiva.Miešame len zľahka.Cesto vylejeme na plech kde už máme krehké cesto a zarovnáme..Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 - 30 minút..Skontrólujeme špáradlom.
3. Krok
Kým sa koláč pečie pripravíme si krém.dáme si variť 300 ml mlieka..V 100 ml mlieka rozmiešame múku a škrob pridáme aj cukor a vanilkový cukor..Keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.
4. Krok
keď je krém vychladnutý vmiešame doň maslo po kúskoch..Šľaháme kým neje krém dokonale prepojený..krém potom nanesieme na piškótu a dáme do chladničky zatuhnúť...
5. Krok
Podľa návodu na obale želatíny si pripravíme želé, a pridáme doň aj ovocie ..Ním polejeme zatuhnutý zákusok a dáme nazad do chladničky minimálne na 3 hodiny , najlepšie však cez noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6723 videní