Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Barokové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Barokove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:the-slice-of-life.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 1 žĺtok
  • Piškóta:
  • 6 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 150 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice škrobu
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 g ovocia z kompótu (višne, broskyne atď)
  • 500 ml kompótovej šťavy
  • 2 vrecúška tortového želé podľa farby kompótu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krehké cesto.Do misky si dáme múku, nakrájané maslo na menšie kúsky, a žĺtok..Rukami vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút..Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu ktorý si pokryjeme s papierom na pečenie 30 x 20 .Cesto prenesieme valčekom.

2. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C ..V miske si vyšľaháme bielka ku ktorým postupne pridávame cukor a ušľaháme sneh..pridáme roztavenú ale vychladnutú čokoládu a orechy zmiešané s kakaom práškom do pečiva.Miešame len zľahka.Cesto vylejeme na plech kde už máme krehké cesto a zarovnáme..Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 - 30 minút..Skontrólujeme špáradlom.

3. Krok

Kým sa koláč pečie pripravíme si krém.dáme si variť 300 ml mlieka..V 100 ml mlieka rozmiešame múku a škrob pridáme aj cukor a vanilkový cukor..Keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

4. Krok

keď je krém vychladnutý vmiešame doň maslo po kúskoch..Šľaháme kým neje krém dokonale prepojený..krém potom nanesieme na piškótu a dáme do chladničky zatuhnúť...

5. Krok

Podľa návodu na obale želatíny si pripravíme želé, a pridáme doň aj ovocie ..Ním polejeme zatuhnutý zákusok a dáme nazad do chladničky minimálne na 3 hodiny , najlepšie však cez noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6723 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.