Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Barokové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Barokove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:the-slice-of-life.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 1 žĺtok
  • Piškóta:
  • 6 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 150 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice škrobu
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 g ovocia z kompótu (višne, broskyne atď)
  • 500 ml kompótovej šťavy
  • 2 vrecúška tortového želé podľa farby kompótu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krehké cesto.Do misky si dáme múku, nakrájané maslo na menšie kúsky, a žĺtok..Rukami vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút..Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu ktorý si pokryjeme s papierom na pečenie 30 x 20 .Cesto prenesieme valčekom.

2. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C ..V miske si vyšľaháme bielka ku ktorým postupne pridávame cukor a ušľaháme sneh..pridáme roztavenú ale vychladnutú čokoládu a orechy zmiešané s kakaom práškom do pečiva.Miešame len zľahka.Cesto vylejeme na plech kde už máme krehké cesto a zarovnáme..Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 - 30 minút..Skontrólujeme špáradlom.

3. Krok

Kým sa koláč pečie pripravíme si krém.dáme si variť 300 ml mlieka..V 100 ml mlieka rozmiešame múku a škrob pridáme aj cukor a vanilkový cukor..Keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

4. Krok

keď je krém vychladnutý vmiešame doň maslo po kúskoch..Šľaháme kým neje krém dokonale prepojený..krém potom nanesieme na piškótu a dáme do chladničky zatuhnúť...

5. Krok

Podľa návodu na obale želatíny si pripravíme želé, a pridáme doň aj ovocie ..Ním polejeme zatuhnutý zákusok a dáme nazad do chladničky minimálne na 3 hodiny , najlepšie však cez noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6776 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.