- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- placky
- Batátové placky
Batátové placky
- Kusov: 14
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Batáty, ktoré sa vyznačujú jemne sladkou chuťou a lahodnou vôňou korenín, sú skvelou voľbou ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo. Môžete ich podávať s rôznymi jedlami, ako je restované tofu alebo kuracie mäso. Tento recept je veľmi jednoduchý a pripravený za krátky čas.
Suroviny
- 2 batáty
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čajové lyžičky kari korenia
- 1 čajová lyžička mletého rímskeho kmínu
- 1 štipka mletého chilli
- 1 polievková lyžica čierneho sezamového semienka
- 1 čajová lyžička soli
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- ½ čajovej lyžičky ghí (alebo oleja, či sadla)
- Na podávanie:
- Hrsť čerstvého koriandra
- 1 kelímok kyslej smotany
- Hrsť polníčka
Postup prípravy
1. Krok
Príprava batátov: Ošúpte a nastrúhajte dva stredne veľké batáty (asi 400 g) nahrubo. V miske ich zmiešajte s vajíčkami, prolisovaným cesnakom, kari korením, rímskym kmínom, chilli, sezamovými semienkami, soľou a ostatnými koreninami. Zmes sa lepšie prepojí, keď najprv zmiešate tekuté a suché ingrediencie. Na záver pridajte celozrnnú špaldovú múku a všetko dobre premiešajte. Nechajte zmes odležať približne 10 minút.
2. Krok
Pečenie: Na panvici rozohrejte približne ½ čajovej lyžičky ghí (môžete použiť aj olej alebo sadlo). Naberte lyžičku batátovej zmesi a na panvici vytvorte malé placičky. Tieto opečte z oboch strán 2–3 minúty na miernom ohni, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Krok
Podávanie: Hotové placičky podávajte s čerstvým koriandrom, kyslou smotanou a polníčkom. Môžete ich kombinovať aj s obľúbeným zeleninovým šalátom alebo ďalšími druhmi zeleniny podľa chuti.
Tento recept na batátové placičky je ideálny ako rýchla a chutná príloha, alebo ako hlavné jedlo s bielkovinovým zdrojom, ako je tofu alebo kuracie mäso.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní