Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Batátové placky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Batátové placky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Batátové placky Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 14
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Batáty, ktoré sa vyznačujú jemne sladkou chuťou a lahodnou vôňou korenín, sú skvelou voľbou ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo. Môžete ich podávať s rôznymi jedlami, ako je restované tofu alebo kuracie mäso. Tento recept je veľmi jednoduchý a pripravený za krátky čas.

reklama:

Suroviny

  • 2 batáty
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky kari korenia
  • 1 čajová lyžička mletého rímskeho kmínu
  • 1 štipka mletého chilli
  • 1 polievková lyžica čierneho sezamového semienka
  • 1 čajová lyžička soli
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • ½ čajovej lyžičky ghí (alebo oleja, či sadla)
  • Na podávanie:
  • Hrsť čerstvého koriandra
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • Hrsť polníčka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava batátov: Ošúpte a nastrúhajte dva stredne veľké batáty (asi 400 g) nahrubo. V miske ich zmiešajte s vajíčkami, prolisovaným cesnakom, kari korením, rímskym kmínom, chilli, sezamovými semienkami, soľou a ostatnými koreninami. Zmes sa lepšie prepojí, keď najprv zmiešate tekuté a suché ingrediencie. Na záver pridajte celozrnnú špaldovú múku a všetko dobre premiešajte. Nechajte zmes odležať približne 10 minút.

2. Krok

Pečenie: Na panvici rozohrejte približne ½ čajovej lyžičky ghí (môžete použiť aj olej alebo sadlo). Naberte lyžičku batátovej zmesi a na panvici vytvorte malé placičky. Tieto opečte z oboch strán 2–3 minúty na miernom ohni, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

3. Krok

Podávanie: Hotové placičky podávajte s čerstvým koriandrom, kyslou smotanou a polníčkom. Môžete ich kombinovať aj s obľúbeným zeleninovým šalátom alebo ďalšími druhmi zeleniny podľa chuti.

reklama:

Tento recept na batátové placičky je ideálny ako rýchla a chutná príloha, alebo ako hlavné jedlo s bielkovinovým zdrojom, ako je tofu alebo kuracie mäso.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

54 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.