- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Batida de coco
Batida de coco
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 120 g hladkej múky
- 60 g nuttely alebo iného orieškového krému
- Plnka:
- 350 g višní bez kôstky (kompót)
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 3 banány
- citrónová šťava
- Krém:
- 2,5 dcl jogurtu
- 2,5 dcl kyslej smotany
- Práškový cukor podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
- 7 listov želatíny
- 1 dcl kokosového likéru
- 2,5 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny..Potom k nim pridáme nutelu a postupne vmiešame múku Manuálne.Dáme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme 15 min pri 180°C..Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu a pokvapkáme ju trochou mlieka s trochou kokosového likéru.
2. Krok
Z višňového kompótu zlejeme šťavu a dolejeme vodou aby sme mali 500 ml ..trochu šťavy odoberieme a rozmiešame v nej pudingový prášok..Ostatnú šťavu dáme variť spolu s cukrom.potom zavaríme puding a uvaríme hustý višňový krém, do ktorého pridáme aj nasekané višne..Krém ešte horúci vylejeme na 1 plát piškóty.necháme vychladnúť.
3. Krok
Po vychladnutí poukladáme na višňovú vrstvu nakrájané plátky banánov a zakvapkáme citrónovou šťavou, aby banány nestmavli.
4. Krok
pripravíme si smotanovo jogurtový krém.Zmiešame smotanu s jogurtom, pridáme k nim cukor a vanilkový cukor a premiešame.Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame ku krému.Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku a kokosový likér.
5. Krok
Na vrstvu banánov dáme polovicu smotanového krému, preložíme druhým plátom piškóty.Na piškótu poukladáme ďalšie plátky banánov opäť zakvapkáme citrónovou šťavou a nanesieme druhú časť smotanového krému.
6. Krok
Pripravený zákusok dáme na pár hodín poriadne zachladiť..prizdobíme podľa fantázie višňami ,mätou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1393 videní