- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šišiky
- Bavorské dolky
Bavorské dolky
- Kusov: 60
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 8min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 5 žĺtkov
- 6 lyžíc cukru
- štipka soli
- 40 g kvasníc
- 500 ml mlieka
- 0,5 dcl rumu
- 80 g masla
- 500 g tvarohu
- 1 slivkový lekvár
- práškový cukor na posypanie
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Z mlieka cukru a droždia si urobíme kvások..Keď nám kvasnice vyskočia, tak kvások pridáme k polohrubej múke.Prihodíme žĺtka štipku soli a rum.Prilejeme rozpustené maslo a vypracujeme cesto.Miesime až kým sa nám cesto neoddeluje od krajov misky.
2. Krok
potom necháme na teplom mieste vykysnút.cca 40 minút.
3. Krok
vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a vykrajujeme malilinké kolieska.Tie potom rozťahujeme trochu prstami a v strede každého urobíme dierku..Vyprážame na rozpálenom oleji..Oleja musí byť toľko aby nám šišky plávali.Vyprážame dozlatista z oboch strán.
4. Krok
Vypražené plníme lekvárom a na vrch ešte strekneme s cukrárenským vreckom rozrobený tvaroh ..Ten si ochutíme podľa svojej chuti..vanilkovým cukrom ..taktiež kto má rád môže si do cesta nastrúhať citrónovú kôru.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28867 videní