Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bazalkové pesto

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_21
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 15min

v období keď bazalka nabieha do kvetu je dobré ju otrhať… ak jej je viac môže sa nasušiť, zamraziť alebo s nej pripraviť bazalkové pesto… je výborné na cestoviny, na hrianky.

reklama:

Suroviny

  • 100g bazalka čerstvá
  • 50g parmezán
  • 50g píniové oriešky
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 200ml olivový olej extra virgin
  • soľ morská hrubozrnná
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

lístky bazalky otrháme, hrubšie stonky odstránime, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Prípadne odstredíme, alebo osušíme kuchynskou utierkou.

2. Krok

syr nastrúhame, cesnak ošúpeme a rozpučíme, alebo nakrájame. Píniové jadierka opražíme na troche oleja a necháme vychladnúť.

3. Krok

všetko okrem oleja dáme do kuchynského drviča (ponorný mixér) a za postupného prilievania oleja rozmixujeme na kašu. Osolíme. Konzistencia by mala byť kašovitá, nie príliš riedka. Pesto treba ochutnať a ak treba pridať syr, cesnak alebo soľ.

4. Krok

pesto dáme do vhodných pohárov, neplníme až po okraj, necháme asi 2cm medzeru a zalejeme cca 1cm vrstvou oleja, uzavrieme a dáme do chladničky, alebo na tmavé, chladné miesto. Po každom odobratí z pohára treba povrch uhladiť a ak treba doliať olej tak, aby na povrchu bola vždy vrstva oleja, ktorý pesto chráni pred znehodnotením.

5. Krok

pesto sa nesmie variť, môžete ho dať na horúce cestoviny, alebo do akéhokoľvek pokrmu, ale až po jeho tepelnom spracovaní na úplný záver.

6. Krok

pesto sa má pripravovať len z tých najkvalitnejších surovín a najlepšie je pripravené v mažiari rozdrvením všetkých surovín a pridaním oleja :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14827 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.