- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bazalkový koláč
Bazalkový koláč
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.
Suroviny
- 150 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 30 g čerstvej bazalky
- 100 ml oleja Raciol bazalka
- 100 ml mlieka
- ½ prášku do pečiva
- 200 g hladkej múky
- tuk na vymastenie formy
- 250 ml smotany na šľahanie
- čerstvé maliny
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Formu vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.
2. Krok
Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá,, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.
3. Krok
Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
429 videní