Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bazový sirup s jahodami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bazovy sirup s jahodami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 25 ks bazových kvetov
  • 450 g jahôd
  • 2 citróny
  • 1,5 kg cukru
  • 50 g kyseliny citrónovej
  • 2 l vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kvety, ktoré sme dôkladne prezreli, poukladáme do veľkého hrnca, najlepšie s pokrievkou, pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Všetko zalejte dvoma litrami vriacej vody.

2. Krok

Keď zmes trochu vychladne, pridáme očistené a nakrájané jahody a dobre premiešame a jahody trochu roztlačíme. Potom hrniec prikryjeme a macerujeme na chladnom mieste 72 hodín. Dvakrát denne premiešajte.

3. Krok

Po troch dňoch preceďte cez kuchynskú gázu, skúste vyžmýkať.

4. Krok

Fľaše sterilizujte v rúre, sirup nalejte do horúcich fliaš, maximálne po vrch a dobre uzavrite. Skladujte na chladnom a tmavom mieste.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

596 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.