- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Bellissimo
Bellissimo
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 170 g masla
- 250 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- štipka soli
- Krém:
- 3 bielky
- 6 listov želatíny
- 200 g bielej čokolády
- 6 lyžíc mlieka
- 500 g mascarpone
- 300 ml kyslej smotany
- 50 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- poleva:
- 300 g mrazeného ovocia podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Maslo dobre premrvíme s hladkou múkou., pridáme cukor a žĺtok, soľ a citrónovú kôru.Vypracujeme krehké cesto kor zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky.
2. Krok
Cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, alebo do tortovej formy..Pečieme cca 20 minút pri 180 °C..
3. Krok
Vaječné bielka vyšľaháme do tuhej peny .Želatínu namočíme do trochy studenej vody a necháme napučať..Potom zahrejeme ..Roztopíme si aj bielu čokoládu s trochou mlieka a necháme vychladnúť..
4. Krok
Vymiešame si mascarpone s cukrom a so žĺtkami pridáme čokoládovú zmes a pripravenú želatínu. Nakoniec zjemna vmiešame bielkový sneh.
5. Krok
Pripravený krém nalejeme na vychladnutý korpus..
6. Krok
Hotový zákusok prelejeme prehriatym ovocím, ktoré podľa potreby vyredukujeme a môžeme pridať aj trochu cukru podľa chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3454 videní