- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Bellissimo
 
Bellissimo
          - Kusov: 1
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 1:20 hod
 
Suroviny
- 170 g masla
 - 250 g hladkej múky
 - 70 g práškového cukru
 - 1 žĺtok
 - nastrúhaná kôra z jedného citróna
 - štipka soli
 - Krém:
 - 3 bielky
 - 6 listov želatíny
 - 200 g bielej čokolády
 - 6 lyžíc mlieka
 - 500 g mascarpone
 - 300 ml kyslej smotany
 - 50 g práškového cukru
 - 2 žĺtky
 - poleva:
 - 300 g mrazeného ovocia podľa chuti
 
Postup prípravy
1. Krok
Maslo dobre premrvíme s hladkou múkou., pridáme cukor a žĺtok, soľ a citrónovú kôru.Vypracujeme krehké cesto kor zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky.
2. Krok
Cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, alebo do tortovej formy..Pečieme cca 20 minút pri 180 °C..
3. Krok
Vaječné bielka vyšľaháme do tuhej peny .Želatínu namočíme do trochy studenej vody a necháme napučať..Potom zahrejeme ..Roztopíme si aj bielu čokoládu s trochou mlieka a necháme vychladnúť..
4. Krok
Vymiešame si mascarpone s cukrom a so žĺtkami pridáme čokoládovú zmes a pripravenú želatínu. Nakoniec zjemna vmiešame bielkový sneh.
5. Krok
Pripravený krém nalejeme na vychladnutý korpus..
6. Krok
Hotový zákusok prelejeme prehriatym ovocím, ktoré podľa potreby vyredukujeme a môžeme pridať aj trochu cukru podľa chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3469 videní