- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - omáčka
 - Bešamelová omáčka
 
Bešamelová omáčka
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 10min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 20min
 
Suroviny
- 80 g tuku
 - 60 g hladkej múky
 - 0,75 l mlieka
 - soľ
 - žĺtok
 
Postup prípravy
1. Krok
Bešamel tvorí základ bielych omáčok.Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku.Zalejeme ju mliekom a povaríme.Nakoniev zamiešame žĺtok, rozšľahaný v troche mlieka , ale už nevaríme.Len prehrejeme. Varením by sa žĺtok zrazil..Omáčka je vhodná k jemnej zelenine, k varenému alebo dusenému mäsu.
2. Krok
Zalievame ňou zmes zeleniny, cestovín, ale aj mäso pri zapekaní. Do omáčky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1761 videní