Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Betivana zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Betivana zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 200 g cukru (8 lyžíc)
  • 125 g polohrubej múky (5 lyžíc)
  • 75 g kakaa (3 lyžice)
  • 6 lyžíc červeného vína (alebo vody)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru (6 lyžíc)
  • 50 g hladkej múky (2 lyžice)
  • 200 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Bielkový sneh:
  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru (8 lyžíc)
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 100 ml vína ( alebo vody)
  • 50 g cukru (2 lyžice)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech 25 x 35 vyložíme ho s papierom na pečenie.Predhrejeme rúru na 180°C..

2. Krok

Do jednej misky si dáme preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom a premiešame..

3. Krok

oddelíme si žĺtka od bielkov..V jednej miske vyšľaháme bielká najskôr so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..V inej miske vyšľaháme žĺtka s vínom (alebo s vodou..)Postupne ich vmiešame k bielkovému snehu ..Potom vmiešame stierkou zmes múky zľahka.

4. Krok

cesto vylejeme na plech ktorý sme si pripravili, a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom.Po upečení necháme úplne piškótu vychladnúť.

5. Krok

Pripravíme si krém..Zamiešame múku s cukrom do mlieka pridáme aj žĺtka , a na malom plameni uvaríme hustý krém, ktorý necháme úplne vychladnúť..Potom si vyšľaháme maslo izbovej teploty a pridáme k nemu vychladnutý krém..

6. Krok

Bielkový sneh ktorý budeme dávať na vrch zákuska si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme bielká so štipkou soli, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Sneh dáme nad paru do vodného kúpeľa v miske a ďalej šľaháme nad parou asi 3 - 4 minúty kým sa cukor nerozpustí..necháme sneh vychladnúť.

7. Krok

Na vychladnutú piškótu, naskôr dáme sirup ktorý si pripravíme prevarením vína (alebo vody s cukrom) nanesieme krém , ktorý rovnomerne navrstvíme.Na krém nanesieme sneh , ktorý tiež rovnomerne navrstvíme.Môžete vidličkou urobiť v snehu vlnovky.Vrch môžete posypať nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2260 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.