- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Biele ježe
Biele ježe
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Cesto:
- 3 vajcia
- 50 g práškového cukru
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 150 g hladkej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Na obaľovanie:
- 200 ml mlieka
- 200 g bielej čokolády
- 150 g masla
- 2 lyžice kokosového likéru
- 120 g strúhaného kokosu
- 100 g mandľových lupienkov
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme žĺtky a cukor. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor.
2. Krok
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu 25 x 25 a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.
3. Krok
Vychladnutú piškótu nakrájame na kocky alebo obdĺžniky.
4. Krok
Potom si zohrejeme mlieko a nalámeme do neho čokoládu.. Keď sa čokoláda rozpustí pridáme maslo. Odstavíme z ohňa a vmiešame likér..
5. Krok
Piškóty namáčame v rozpustenej čokoláde a obalíme v zmesi kokosovej múčky a mandľových lupienkov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
877 videní