Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bleskovo rýchly ríbezľový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ribezlovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg ríbezlí
  • 200 g cukru
  • 1 perníkové korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu tohto rýchleho ríbezľového džemu najskôr ríbezle dôkladne umyte a potom odstráňte bobule zo stoniek. Tento proces je trochu časovo náročný, ale stojí za to, pretože sa tak zabráni nepríjemným chutiam, ktoré môžu počas varenia unikať zo stoniek.

2. Krok

Do stredne veľkého hrnca s hrubým dnom nasypte ríbezle a začnite variť na strednom ohni. Nie je potrebné pridávať vodu, pretože ovocie pustí šťavu. Varte za občasného miešania asi 10 minút, kým sa bobule pekne nerozdrvia a nestanú kašovité. Potom pridajte kryštálový cukor a perníkové korenie – korenie môžete vynechať alebo ho nahradiť trochou vanilkového extraktu, nastrúhanou pomarančovou kôrou alebo škoricou, ak chcete. Všetko dôkladne premiešajte a varte ďalších 8-10 minút. Džem začne postupne hustnúť. Ak chcete, môžete ho rozmixovať aj tyčovým mixérom do hladka. Nemusíte..

3. Krok

Ešte horúci ríbezľový džem nalejte do malých pohárov, ktoré ste predtým dôkladne umyli a sterilizovali. Pevne zatvorte uzávery a poháre otočte hore dnom na 10 minút. To pTento bleskovo rýchly ríbezľový džem sa skvele hodí k palacinkám, maslovému koláču alebo dokonca k syrovému tanieri.omôže vzduchotesne ich utesniť a džem vydrží dlhšie.

4. Krok

Tento bleskovo rýchly ríbezľový džem sa skvele hodí k palacinkám, maslovému koláču alebo dokonca k syrovému tanieru.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.