- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Bohémia zákusok
Bohémia zákusok
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Piškóta:
- 1 vajce
- 200 g práškového cukru
- 200 ml mlieka
- 25 ml oleja
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- sirup:
- 300 ml vody
- 200 g cukru
- Poleva:
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice oleja
- Ganache:
- 300 g čokolády
- 300 ml šľahačky
- trochu rumu
- Na zdobenie:
- 300 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme piškótu..Vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny..Potom pridáme mlieko a olej..Nakoniec vmiešame múku s kakaom a s práškom do pečiva..Cesto vlejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 32 x 35 ..
2. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút..Použijeme aj ventilátor..Urobíme skúšku špáradlom...
3. Krok
Po upečení necháme piškótu chladnúť a pripravíme si medzitým karamelový sirup..Na panvici upálime cukor a potom ho zalejeme vodou..Je dobré ak je voda vlažná aby vám po priliati na rozpálený cukor príliš neprskala..Potom varíme na miernom ohni kým sa cukor úplne nerozpustí..Po uvarení pripraveným sirupom pokropíme celú piškótu..
4. Krok
Takto necháme úplne vychladnúť..Potom piškótu nakrájame na rovnomerné kocky..Kocky si preložíme na väčší plech alebo tácku tak, aby sme medzi nimi mali rozostupy.A pripravíme si glazúru..
5. Krok
Zohrejeme smotanu a potom ku nej pridáme nalámanú čokoládu..Počkáme 2 minúty a potom poriadne rozmiešame..Keď je čokoláda hladká pridáme kvôli lesku trochu oleja..Z polevy si odložíme trochu na zdobenie, a ostatnou polejeme každú pripravenú kocku z piškóty.Takto odložíme o chladničky zatuhnúť..
6. Krok
pripravíme i ganache krém..Tak ito dáme zahriať smotanu , keď je horúca pridáme čokoládu , počkáme a potom rozmiešame..Potom pridáme trochu rumu a necháme úplne vychladnúť..Keď je ganache chladný vyšľaháme ak sa vám zdá byť krém veľmi hustý pridajte ešte trochu smotany na šľahanie..Potom krém dajte do cukrárskeho vrecka a každú kocku krémom ozdobte..
7. Krok
Na koniec vyšľaháme smotany na šľahanie pridáme k nej počas šľahania vanilkový cukor a môžete pridať pomarančovú esenciu a taktiež dáme po vyšľahaní šľahačku do cukrárskeho vrecka a na krém z ganache pridáme aj šľahačkovú vrstvu..
8. Krok
Na úplný záver použijeme čokoládovú polevu ktorú sme si odložili a prelejeme kocky...Ak vám medzitým poleva zatuhne , prihrejte ju v mikrovlnke na pár sekúnd a zdobte.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3784 videní