- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Bonbong rezy
Bonbong rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 50 g práškového cukru
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 50 g masla
- štipka soli
- 2 vaječné žĺtka
- 1 dl mlieka
- Krém:
- 6 dl mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 200 g cukru
- 250 g masla
- 3 dlhé piškóty
- 4 okrúhle perníčky
- 300 g odkôstkovaných višní
- 2,5 lyžičky višňového likéru
- Glazúra:
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme všetky suché prísady.Potom si roztopíme maslo pridáme k múke a taktiež žĺtok a mlieko a vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
2. Krok
Cesto si rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 20 x 30 oba kusy.Pečieme na opačnej strane plechu na papieri na pečenie pri 180°C vo vyhriatej rúre asi 8 - 10 minút.
3. Krok
Pripravíme si krém .V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok ostatné mlieko dáme variť.Potom uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť.
4. Krok
Maslo si vymiešame s práškovým cukrom do peny, Pridáme 1 lyžicu višňového likéru a puding ktorý musí byť studený.Vyšľaháme krém do ktorého pridáme aj rozdrvené piškóty a na menšie kúsky nakrájané perníčky..
5. Krok
Jeden plát pokvapkáme trochou višňovej šťavy potrieme polovicou krému, poukladáme odkvapkané odkôstkované višne a zatrieme druhou polovicou krému.Na vrch položíme druhý plát piškóty.Plát taktiež pokvapkáme trochou šťavy.
6. Krok
Vrch prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli.Zmiešame čokoládu z olejom a úplne roztopíme.necháme potom mierne zatuhnúť a prelejeme zákusok.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1480 videní