Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bramborové knedlíky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
29570_530487316969372_665527980_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 5-6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 60min

nikdy jich není dost…

reklama:

Suroviny

  • 200 g uzené krkovice
  • 900 g oloupaných brambor vařených ve slupce
  • 180 g hrubé mouky
  • 80 g krupice
  • sůl
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouky na vyválení
  • sádlo
  • 2 cibule
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.

2. Krok

Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto.

3. Krok

Vyválíme asi 0,5cm silné pláty a rozkrájíme na čtverce asi 5×5cm.

4. Krok

Nasekané kousky uzeného masa zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě asi 10–12 minut.

5. Krok

Vařené knedlíky vyjmeme a podáváme přelité cibulkou osmaženou na sádle. Nebo třeba jako přílohu, k dušenému zelí.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26791 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.