- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom
Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.
Suroviny
- 4 bravčové kotlety
- 150 ml olej Raciol bazalka
- soľ
- čierne mleté korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g menších zemiakov
- 2 zväzky reďkovky
- 2 PL kyslej smotany
- 2 jarné cibuľky
- čerstvá pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc.
2. Krok
Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.
3. Krok
Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 - 10 minút.
4. Krok
Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
802 videní