Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Bravčová krkovica je známa svojou šťavnatosťou a výraznou chuťou. Na jej prípravu zvolíme pekáč vyložený slaninou a kyslým kapustovým lôžkom. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj skvelý na slávnostné obedy. Podávame napríklad s varenými zemiakmi

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky bravčového mäsa
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 veľká cibuľa
  • 150 g slaniny (nakrájanej na tenké plátky)
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g kyslej kapusty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso: Plátky bravčového mäsa na okrajoch jemne narežeme, aby sa pri pečení nezkrútili. Potom ich naklepeme, osolíme a posypeme mletým korením.

2. Krok

Cibuľa a slanina: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiace. Z niekoľkých plátkov slaniny odoberieme kúsok a nakrájame ho na malé prúžky, zvyšok si odložíme na neskôr.

3. Krok

Opekanie: Na panvici s olejom najskôr z oboch strán opražíme plátky mäsa, potom ich vyberieme a v zvyšku tuku osmažíme nakrájanú slaninu spolu s cibuľou, až kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Krok

Pekáč vyložíme zvyšnými plátkami slaniny, na ktoré potom položíme vrstvu kyslej kapusty. Na kapustu umiestnime opražené mäso a posypeme zmesou slaniny a cibule. Na záver pridáme ešte jednu vrstvu kyslej kapusty

5. Krok

Pečenie: Misku zakryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 190 °C. Pečieme 40 minút, potom alobal odstránime a pokračujeme v pečení ešte 15 minút, aby mäso získalo krásnu zlatistú farbu.

reklama:

Hotové jedlo podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi, aby sme si mohli vychutnať túto chutnú kombináciu!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.