Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčová krkovica pečená na kyslej kapuste Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Bravčová krkovica je známa svojou šťavnatosťou a výraznou chuťou. Na jej prípravu zvolíme pekáč vyložený slaninou a kyslým kapustovým lôžkom. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj skvelý na slávnostné obedy. Podávame napríklad s varenými zemiakmi

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky bravčového mäsa
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 veľká cibuľa
  • 150 g slaniny (nakrájanej na tenké plátky)
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g kyslej kapusty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso: Plátky bravčového mäsa na okrajoch jemne narežeme, aby sa pri pečení nezkrútili. Potom ich naklepeme, osolíme a posypeme mletým korením.

2. Krok

Cibuľa a slanina: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiace. Z niekoľkých plátkov slaniny odoberieme kúsok a nakrájame ho na malé prúžky, zvyšok si odložíme na neskôr.

3. Krok

Opekanie: Na panvici s olejom najskôr z oboch strán opražíme plátky mäsa, potom ich vyberieme a v zvyšku tuku osmažíme nakrájanú slaninu spolu s cibuľou, až kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Krok

Pekáč vyložíme zvyšnými plátkami slaniny, na ktoré potom položíme vrstvu kyslej kapusty. Na kapustu umiestnime opražené mäso a posypeme zmesou slaniny a cibule. Na záver pridáme ešte jednu vrstvu kyslej kapusty

5. Krok

Pečenie: Misku zakryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 190 °C. Pečieme 40 minút, potom alobal odstránime a pokračujeme v pečení ešte 15 minút, aby mäso získalo krásnu zlatistú farbu.

reklama:

Hotové jedlo podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi, aby sme si mohli vychutnať túto chutnú kombináciu!

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

346 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.