Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčová panenka na bielom víne so zemiakovou plackou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Img_20160323_125950.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 dcl oleja
  • soľ korenie
  • 2 dcl bieleho vína
  • Zemiakové placky:
  • 6 zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ , korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • majoránka
  • pochúťková kyslá smotana
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

bravčovú panenku si umyjeme osušíme a zbavíme blán..Potom ju nakrájame na medailónky cca 3 cm hrubé..

2. Krok

Rozpálime olej , a nakrájame si na jemno cibuľu..Na rozpálenom oleji oprážíme z oboch strán panenku, s tým že medailónik pred vložením na panvicu roztlačíme dlaňou a osolíme okoreníme a z jednej strany namažeme horčicou a kečupom..najskôr opečieme stranu kde máme namazané tieto suroviny.

3. Krok

Opekáme krátko ..cca 2 minútky z každej strany..Potom na výpeku orestujeme pripravenú cibuľku a pridáme keď je cibuľka opražená dozlatista nie plnú lyžicu hladkej múky..Zalejeme vývarom alebo vodou a si 2 dcl a prevaríme..Potom pridáme vínko a zredukujeme..ochutíme korením a soľou..

4. Krok

Zemiakové placky aby boli čo najrýchlejšie ja robím v mixéri..Dám do mixéra zemiaky s trochou vody, cesnak petržlenovú vňať a vajce a vymixujem..Nakoniec pridáme už priamo do misky najmeno nakrájanú cibuľku, múku a soľ a premiešam..Ochutím majoránkou..A na rozpálenej panvici pražím zemiakové placky dozlatista..

5. Krok

Bravčovú panenku podávame preliatu vínovým výpekom ,ako prílohu aspoň 2 - 3 zemiakové placky a kyslú pochúťkovú smotanu ..(môžete ju ochutiť cesnakom alebo kôprom.)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35071 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.