- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka plnená syrom a bazalkou
Bravčová panenka plnená syrom a bazalkou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 500 g bravčovej panenky
- bazalka čerstvá
- 150 g zmesi syra podľa chuti..(kozí syr, tvrdý syr, mozzarella)
- 1 lyžica strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Zahrejeme si rúru na 180°C.Bravčové mäso si umyjeme a vysušíme..V strede panenky urobíme kapsu ktorú sa snažíme urobiť po celej dĺžke tak aby sme neporušili steny.
2. Krok
Bazalku nasekáme na drobno a premiešame so syrom, ktorý si podľa konzistencie , buď to nastrúhame, pomrvíme alebo na menšie kúsky nakrájame pridáme aj 1 lyžicu strúhanky.
3. Krok
Pripravenou plnkou naplníme kapsu a uzavrieme..(špáradlom alebo zošijeme)
4. Krok
Mäso osolíme a okoreníme a z každej strany orestujeme na panvici s trochou oleja dozlatista.
5. Krok
Mäso preložíme na pekáčik zalejeme výpekom a vložíme do rúry kde ho pečieme 25 - 30 minút.Potom ho vyberieme prikryjeme alobalom a necháme dôjsť asi 15 minút voľne.Potom mäso len otočíme a nakrájame na porcie.
6. Krok
Podávame s prílohou podľa chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17991 videní