- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka s cuketou v gorgonzola smotanovej omáčke
Bravčová panenka s cuketou v gorgonzola smotanovej omáčke
- Kusov: 6
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 bravčová panenka (cca 600g)
- 12 plátkov slaniny
- soľ a mleté čierne korenie
- kajenské korenie
- 12 cherry paradajok
- 2 smotany na šľahanie
- 100 g gorgonzola syru nakrájaného na menšie kocky
- 90 g smotanového syra
- 1 cuketa
Postup prípravy
1. Krok
Bravčovú panenku si rozkrojíme na 6 hrubších medailónkov , ktoré obalíme do slaniny.osolíme a okoreníme a môžeme sprudka opiecť na rozpálenom tuku a odložiť do pekáča.
2. Krok
Cuketu umyjeme a taktiež obalíme v slaninke a opražíme na tuku, vložíme do pekáča k panenke.Pridáme aj cherry paradajky.
3. Krok
Do panvice kde sme opekali mäso a cuketu nalejeme smotanu a rozvaríme.pridáme syr aj tavený aj gorgonzolu a miešame kým sa syr neroztaví.Ochutíme soľou a korením aj kajenským a podľa chuti môžete pridať aj strúčik pretlačeného cesnaku.omáčkou prelejeme mäso aj cuketu.
4. Krok
Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 25 minút.Podávame s cestovinou alebo s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6059 videní