- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka so slaninkou na horčici
Bravčová panenka so slaninkou na horčici
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 150 g nakrájanej slaninky
- 2 jablká
Postup prípravy
1. Krok
Mäso potrieme soľou, korením, 1 lyžicou olivového oleja a potrieme horčicou. Na panvici rozohrejeme zvyšný olej a opečieme mäso.
2. Krok
Rozložíme plátky slaniny, opečenú panenku do nej zabalíme. Plátky slaniny podľa potreby pripevníme k sebe špajdľou alebo špáradlom, aby sa pri pečení neotvorili.
3. Krok
Do menšieho pekáča alebo ohňovzdornej misy vystlanej papierom na pečenie uložíme mäso so slaninou a poukladáme naň umyté, zbavené jadrovníkov a nakrájané jablká.
4. Krok
Mäso a ovocie pečieme v rúre predhriatej na 180°C 25-30 minút, potom prikryjeme alobalom a necháme 5-10 minút odpočívať a podávame nakrájané na plátky. Môžete ho posypať aj trochou nasekanej petržlenovej vňate.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1614 videní