- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka so sušenou slivkou a slaninou
Bravčová panenka so sušenou slivkou a slaninou
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 400 g bravčovej panenky
- 8 plátkov slaniny
- 8 kúskov sušených sliviek
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Omáčka:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 100 g šampiňónov
- 1 lyžica masla
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Presný počet medailónov a podľa toho porcie závisia od dĺžky bravčovej panenky. Čím dlhší je kus, tým viac medailónikov získate. Počet pásikov slaniny a sušených sliviek závisí aj od počtu medailónikov.
2. Krok
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na medailóniky hrubé asi 4 cm. Malo by vám vzniknúť asi 8 kúskov.
3. Krok
Sušené slivky umyjeme a osušíme. Vezmite sušené slivky veľké, mäkké a už vykôstkované. Ak sú sušené slivky malé, možno budete potrebovať viac - 2 kusy na každý medailón.
4. Krok
V strede každého bravčového medailónu urobte hlboký vpich nožom a vložte dovnútra 1-2 slivky.
5. Krok
Každý kus bravčového mäsa obaľte pásikom slaniny. Ak slanina dobre nedrží a má tendenciu sa otáčať, môžete ju zaistiť špáratkom.
6. Krok
Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a bravčové medailóniky opekáme na prudkom ohni 2 minúty z každej strany do zlatista. Potom mäso osolíme a okoreníme..
7. Krok
Vyprážané medailóniky na slanine preložíme na plech vystlaný alobalom a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 ° C. Presný čas závisí od vašej rúry.
8. Krok
Pripravíme si omáčku: Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky alebo plátky. Namiesto šampiňónov môžete použiť iné huby.
9. Krok
Na panvici, kde sa opekalo bravčové mäso, rozpustite kúsok masla na strednom ohni. Pridajte huby a za občasného miešania restujte 5 minút, kým sa prebytočná vlhkosť neodparí.
10. Krok
Prilejeme smotanu. Ochutíme soľou, korením a za občasného miešania dusíme ďalšie 2 minúty.
11. Krok
Hotové medailóniky dajte na tanier, zalejte krémovou hubovou omáčkou, ozdobte bylinkami a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4023 videní