Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčová panenka so sušenou slivkou a slaninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravčová panenka so slivkou
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 400 g bravčovej panenky
  • 8 plátkov slaniny
  • 8 kúskov sušených sliviek
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Omáčka:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g šampiňónov
  • 1 lyžica masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Presný počet medailónov a podľa toho porcie závisia od dĺžky bravčovej panenky. Čím dlhší je kus, tým viac medailónikov získate. Počet pásikov slaniny a sušených sliviek závisí aj od počtu medailónikov.

2. Krok

Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na medailóniky hrubé asi 4 cm. Malo by vám vzniknúť asi 8 kúskov.

3. Krok

Sušené slivky umyjeme a osušíme. Vezmite sušené slivky veľké, mäkké a už vykôstkované. Ak sú sušené slivky malé, možno budete potrebovať viac - 2 kusy na každý medailón.

4. Krok

V strede každého bravčového medailónu urobte hlboký vpich nožom a vložte dovnútra 1-2 slivky.

5. Krok

Každý kus bravčového mäsa obaľte pásikom slaniny. Ak slanina dobre nedrží a má tendenciu sa otáčať, môžete ju zaistiť špáratkom.

6. Krok

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a bravčové medailóniky opekáme na prudkom ohni 2 minúty z každej strany do zlatista. Potom mäso osolíme a okoreníme..

7. Krok

Vyprážané medailóniky na slanine preložíme na plech vystlaný alobalom a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 ° C. Presný čas závisí od vašej rúry.

8. Krok

Pripravíme si omáčku: Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky alebo plátky. Namiesto šampiňónov môžete použiť iné huby.

9. Krok

Na panvici, kde sa opekalo bravčové mäso, rozpustite kúsok masla na strednom ohni. Pridajte huby a za občasného miešania restujte 5 minút, kým sa prebytočná vlhkosť neodparí.

10. Krok

Prilejeme smotanu. Ochutíme soľou, korením a za občasného miešania dusíme ďalšie 2 minúty.

11. Krok

Hotové medailóniky dajte na tanier, zalejte krémovou hubovou omáčkou, ozdobte bylinkami a podávajte.

reklama:

Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2 1.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou3.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou4.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou5.jpg
1000.menu
Bravcova panenka so susenou slivkou a slaninou2.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5178 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.