- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bravčová panenka zapekaná s mozzarellou
Bravčová panenka zapekaná s mozzarellou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 400 g bravčovej panenky
- 2 paradajky
- 1 mozzarella
- 1 cibuľa
- 200 g tagiatelle
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 ml biele víno
- grilovacie korenie
- 2 lyžice hladkej múky
- olej
- pár lístkov bazalky
Postup prípravy
1. Krok
Uvarte cestoviny. Paradajky oblanžírujte a nakrájajte na štvrtiny, odstráňte hniezda. Nakrájajte syr mozzarella.
2. Krok
Mäso očistíme a nakrájame na plátky. Kúsky mäsa jemne naklepeme, posypeme grilovacím korením. Medailónky jemne obalíme v hladkej múke a opečte ich na panvici.
3. Krok
Medailóny rozložíme na pekáč , a na každý dáme lístok bazalky , štvrťku paradajky a plátok mozzarelly.. Vložíme do rúry na pár minút zapiecť kým sa syr nerozpustí.
4. Krok
Na panvici po opekaní mäsa speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Prilejeme všetko víno, povaríme, potom zalejeme smotanou, poriadne premiešame. Omáčku varíme 2-3 minúty do zhustnutia. Medailónky podávame s rezancami opečenými na olivovom oleji, poliate výdatným množstvom omáčky.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1247 videní