- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová pečienka na jablkách
Bravčová pečienka na jablkách
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg bravčového mäsa krkovička (pre toho kto nemá rád mastné karé)
- soľ ,korenie,rasca
- 20 g oleja
- 200 ml vývaru
- 3 jablká
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 vetvička rozmarínu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 200°C.Mäso si umyjeme a osušíme.Pretrieme ho soľou, koreníma rascou.Na panivici s nepriľnavým povrchom rozpálime olej a mäso z každej strany zprudka opražíme.
2. Krok
Položíme opražené mäso do pekáča podlejeme vývarom a dusíme 50 - 60 minút .Čas od času mäso podlejeme vývarom.
3. Krok
Kým sa nám mäso dusí očistíme si jablká.Zbavíme jaderníkov a nakrájame na štvrťky.pokvapkáme ich citrónovou šťavou aby nám neočerneli .Rozmarín si umyjeme a obtrháme.20 minút pre dokončením pečenia pridáme k mäsku jablká i rozmarín.
4. Krok
Podávame horúce nakrájané na plátky s jablkami aj rozmarínom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10345 videní