- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová roláda plnená hubami
Bravčová roláda plnená hubami
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 1 kg bravčové karé
- 180 g slaniny
- 500 g akýchkoľvek húb
- 1 veľká cibuľa
- 3 - 4 strúčiky cesnaku
- 50 g nastrúhaného tvrdého syra
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové karé rozrežeme v strede do polovice a potom ho narežeme tak, aby sme z neho získali mäso ktoré sa dá naplniť.. Keď mäso otvoríme ako knihu dobre ho naklepeme..
2. Krok
Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a z vnútornej strany posypeme a mletou červenou paprikou..
3. Krok
Predhrejte rúru na 200 ° C. Na náplň huby utrite obrúskom a nakrájajte na kocky. Nakrájajte slaninu, cibuľu a cesnak.
4. Krok
Na panvici s hrubým dnom rozpustíme tuk zo slaniny, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme 5 minút. Pridajte huby, a za občasného miešania smažte, kým sa tekutina neodparí. Plnku potom ochlaďte..
5. Krok
Naklepané mäso posypeme nastrúhaným syrom a potom rozložíme hubovú plnku.. Mäso stočíme do rolády.. Potom roládu pevne zviažeme potravinárskou niťou..
6. Krok
Roládu potrieme maslom , alebo olejom dáme na plech a prikryjeme alobalom.. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút.. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 40 minút.. Po 40 minútach mäso odokryjeme a zapečieme kým nezíska zlatistú farbu..
7. Krok
Po upečení necháme roládu 15 minút odpočívať , potom ju zbavíme špagátu a nakrájame na porcie...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2139 videní