- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová roláda s omeletou a cesnakom
Bravčová roláda s omeletou a cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 350 g bravčového mäsa z pannenky
- 4 lyžice sójovej omačky
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 200 ml svetlého piva
- Náplň:
- 2 vajcia
- medvedí cesnak
- 2 lyžice mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- Salsa:
- 1/2 uhorky
- 1 rajčina
- 1/2 papriky
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňaťka
- chili korenie
- sojóvá omáčka
- 1lyžička olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové mäso prekrojíme na polovicu vodorovne a nie úplne na skrz,otvoríme ako knihu a prekrojíme ešte z vnútornej strany tiež nie úplne dokonca.Vyklepeme riadne z oboch strán.Dáme do misky sójovú omačku ,naložíme mäso a dáme nakrájaný cesnak ,mäso ponoríme ,aby bolo omáčkou zakryté ,misku zakrijeme alobalom a necháme pár hodín odležať v chladničke.Môžeme nechať aj cez noc.
2. Krok
Omeletu si spravíme tak,že zmiešame vajcia so soľou,mliekom,korením a kurkumou a vypražíme na panvici s trochou oleja ako palacinku.Medvedí cesnak umyjeme,vysušíme a odrežeme stonky.
3. Krok
Mäso vyberieme z marinády a preložíme na dosku,vyložime celé medvedím cesnakom.Omeletu prekrojíme na polovicu a dáme na medvedí cesnak.riadne zatočíme a stiahneme niťou.
4. Krok
Opečieme na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista,možeme prekrojiť na polovicu.predhrejeme si rúru na 200 °C a mäso dáme do malého pekáčika ,zalejeme pivom a pečieme do mäkka 15-20 minút.
5. Krok
Salsu si pripravíme tak že nakrájame uhorku,papriku a rajčinu na malé kúsky,dáme do misky a pridáme pretlačený cesnak,chili,korenie,soľ,sójovú omačku,najemno nasekanú vňaťku a olivový olej,všetko dobre premiešame
6. Krok
Hotové mäso nakrájame na 0,5 cm plátky a podávame buď teplé alebo studené so salsou..Dobrú chuť
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2935 videní