Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčová roláda z panenky so špenátom a vajíčkom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravcova rolada so spenatom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.culinar.ro
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 bravčová paneka
  • 3 vajcia
  • 1/2 kápie
  • 100 g mrazeného alebo čerstvého špenátu
  • 4 plátky slaniny
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu alebo tymiánu
  • 50 ml bieleho vína
  • 25 g masla
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľháme si vajcia..Nakrájame na jemno cibuľu a na troche oleja ju orestujeme..pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu ..Nakoniec pridáme špenát a krátko všetko spolu orestujeme..Ochutíme soľou a korením a zalejeme vajciami..Urobíme omeletu ktorú opražíme z oboch strán kým nieje tuhá..Potom ju preložíme na tanier a necháme vychladnúť..

2. Krok

Bravčovú panenku si rozkrojíme tak, aby nám z nej vznikol súvislý veľký plát mäsa..Cez mäso si dáme fóliu a jemne ho rozklepeme..Mäso osolíme a okoreníme , pridáme aj grilovacie korenie alebo mletú červenú papriku.

3. Krok

Na rozklepané a ochutené mäso položíme dva plátky slaniny , vložíme omeletu ktorú si rozrezaním prispôsobíme mäsu a na ňu preložíme zas dva plátky slaniny..Zrolujeme do rolády ktorú potrieme olejom a osolíme a okorenme..Roládu zviažeme pevno špagátom,a zabalíme ju najskôr do papiera na pečenie a potom do alobalu, aby sa nám pri pečení nevysušila a dobre prepiekla.Takto ju preložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry na 170°C kde ju pečieme cca 1 hodinu piecť..

4. Krok

Po upečení nechajte roládku trochu vychladnúť , až potom ju rozbaľte a zbavte špagáta.Na panvici si rozpálime maslo a trošku oleja pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti tymián alebo rozmarín.Potom pridáme upečenú panenku aby sme na nej urobili krásnu farbu..Panenku opečieme z každej strany..Potom ju prelejeme vínom a necháme prevrieť a vypneme..

5. Krok

Panenku nakrájame na kolieska asi 1,5 cm hrubé a podávame s prílohou podľa vašej chuti..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6950 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.