Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčová roláda z panenky so špenátom a vajíčkom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravcova rolada so spenatom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.culinar.ro
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 bravčová paneka
  • 3 vajcia
  • 1/2 kápie
  • 100 g mrazeného alebo čerstvého špenátu
  • 4 plátky slaniny
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu alebo tymiánu
  • 50 ml bieleho vína
  • 25 g masla
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľháme si vajcia..Nakrájame na jemno cibuľu a na troche oleja ju orestujeme..pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu ..Nakoniec pridáme špenát a krátko všetko spolu orestujeme..Ochutíme soľou a korením a zalejeme vajciami..Urobíme omeletu ktorú opražíme z oboch strán kým nieje tuhá..Potom ju preložíme na tanier a necháme vychladnúť..

2. Krok

Bravčovú panenku si rozkrojíme tak, aby nám z nej vznikol súvislý veľký plát mäsa..Cez mäso si dáme fóliu a jemne ho rozklepeme..Mäso osolíme a okoreníme , pridáme aj grilovacie korenie alebo mletú červenú papriku.

3. Krok

Na rozklepané a ochutené mäso položíme dva plátky slaniny , vložíme omeletu ktorú si rozrezaním prispôsobíme mäsu a na ňu preložíme zas dva plátky slaniny..Zrolujeme do rolády ktorú potrieme olejom a osolíme a okorenme..Roládu zviažeme pevno špagátom,a zabalíme ju najskôr do papiera na pečenie a potom do alobalu, aby sa nám pri pečení nevysušila a dobre prepiekla.Takto ju preložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry na 170°C kde ju pečieme cca 1 hodinu piecť..

4. Krok

Po upečení nechajte roládku trochu vychladnúť , až potom ju rozbaľte a zbavte špagáta.Na panvici si rozpálime maslo a trošku oleja pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti tymián alebo rozmarín.Potom pridáme upečenú panenku aby sme na nej urobili krásnu farbu..Panenku opečieme z každej strany..Potom ju prelejeme vínom a necháme prevrieť a vypneme..

5. Krok

Panenku nakrájame na kolieska asi 1,5 cm hrubé a podávame s prílohou podľa vašej chuti..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5922 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.