- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové Dubary
Bravčové Dubary
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 800 g bravčové karé
- 1 hlávka karfiolu
- 8 strúčikov cesnaku
- 120 g masla
- 8 dcl mlieka
- 4 lyžice hladkej múky
- tymián
- 2 žĺtky
- 300 g údeného syra
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- muškátový oriešok
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu Dubarry nalejte mlieko do hrnca. Dochutíme soľou, korením, tymianom, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, piatimi alebo šiestimi kúskami neošúpaného, pretlačeného celého cesnaku a muškátovým orieškom, potom pridáme ružičky karfiolu. Začnite variť karfiolové mlieko na strednom ohni.
2. Krok
Kým sa karfiol varí, pripravte si nakrájané kotlety. Dochutíme ich soľou a korením, ochutíme tymianom a ochutené mäso obalíme v hladkej múke. Zohrejte panvicu na strednom ohni a keď je horúca, pridajte maslo. Keď sa pekne roztopí, opečte mäso a medzitým prihoďte zvyšný celý pretlačený cesnak . Keď majú kotlety peknú farbu, vyberte ich z panvice.
3. Krok
Do zvyšného tuku a výpeku pridáme paradajkový pretlak, potom ho spolu s cesnakom minútu-dve restujeme, potom zalejeme 1,5-2 decilitrami vody. Priveďte do varu, trochu zahustite a pred odstavením z ohňa vložte plátky mäsa späť do tejto chutnej omáčky na niekoľko minút. Medzitým z mlieka vyberieme karfiol uvarený do mäkka.. Mlieko si necháme na bešamel..
4. Krok
Na bešamelovú omáčku si v panvici zohrejeme maslo, pridáme zvyšnú múku a potom za stáleho miešania urobíme svetlú maslovú zápražku. Keď je hotová, zalejeme karfiolovým mliekom, ktoré nám zostalo z varenia karfiolu, a po pár minútach varenia odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme polovicu strúhaného syra . Keď sa syr rozpustí, dôkladne vmiešame žĺtka. Konečným výsledkom bude hustá, ale tekutá, omáčka.
5. Krok
Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme na ňu kotlety, ružičky karfiolu, pokvapkáme zvyšnou šťavou z mäsa, potom pridáme bešamel, zvyšný syr a nakoniec navrch trochu strúhanky . Pečieme v rúre predhriatej na 200°C približne 10-12 minút do zlatista. Podávame s petržlenovou ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
377 videní