- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové karé s mrkvou a cesnakom
Bravčové karé s mrkvou a cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 lyžica oleja
- 1 mrkva
- 2 lyžice sójovej omáčky
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 kg bravčového karé
- 1 hlávka cesnaku
- 1 korenie na bravčové pečené
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si potrebné suroviny: bravčové (ideálne karé), mrkvu, cesnak, sójovú omáčku, rastlinný olej, vínny ocot, soľ, čierne korenie a obľúbené korenie (ja mám hotové korenie na bravčové pečené).
2. Krok
Opláchnite bravčové mäso a utrite ho do sucha. Potrieme ho soľou, korením a bravčovým korením. Mäso vložte do vhodnej nádoby. Nalejte sójovú omáčku, vínny ocot a rastlinný olej.
3. Krok
Mäso potrite marinádou zo všetkých strán. Nechajte marinovať 30-40 minút.
4. Krok
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky. Nakrájajte strúčiky cesnaku na 2 alebo 3 kúsky. Na povrchu mäsa na rôznych miestach urobte rezy v tvare kríža, aby sa do rezu zmestil strúčik cesnaku alebo slamka z mrkvy.
5. Krok
Mäso preložíme dvomi vrstvami alobalu a alobal pevne zabalíme zo všetkých strán, aby sa počas pečenia vo vnútri zachovali všetky šťavy.
6. Krok
Mäso vložíme do rúry predhriatej na 200 °C na 1-1,5 hodiny (v závislosti od veľkosti kúska). 15 minút pred koncom pečenia odbalíme alobal, aby sa mäso zapieklo. Prepečenosť zvnútra zistíme tak , že mäso prepichneme a nesmie nám vytekať ružová šťava ale číra tekutina..
7. Krok
Mäso podávame s vhodnou prílohou nakrájané na plátky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1639 videní