- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové kotlety v omáčke z bieleho vína
Bravčové kotlety v omáčke z bieleho vína
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 bravčové kotlety
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica masla
- 200 g húb podľa chuti
- 1 cibuľa
- 1/4 šálky smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Bravčovú kotletu si z oboch strán opražíme na rozpálenom olivovom oleji.Samozrejeme si ju predtým osolíme a okoreníme.
2. Krok
Kotlety si potom preložíme do zapekacej misy alebo na pekáč..Na panvici kde sme kotlety opekali orestujeme huby a cibuľu .Potom podlejeme suchým vínom a dusíme do mäkka 5-7minút.Potom pridáme šľahačku.
3. Krok
Hotovou omáčkou podlejeme kotlety, prikryjeme a dusíme v rúre 25 - 30 minút.
4. Krok
Podávame so zemiakmi alebo s ryžou guľatou Mánya , preliate omáčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4620 videní