- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové mäso s pórom
Bravčové mäso s pórom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g bravčové pliecko
- 250 g pór
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 4 lyžice oleja
- 100 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Pór odlúpnite z vonkajších listov a dôkladne opláchnite, aby ste odstránili piesok a zeminu (najmä v strede). Odlúpnite pár strúčikov cesnaku. Pór nakrájame na tenké kolieska. A bravčové mäso nakrájame na veľmi tenké prúžky. Varenie nebude trvať dlho, takže kúsky musia byť tenké, aby boli úplne urobené..
2. Krok
V miske zmiešame sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak a škrob. V tejto zmesi marinujte bravčové mäso 20 minút. Na panvici rozohrejeme olej. Opečte v nej pór do zlatista a vyberte z panvice.
3. Krok
Potom pridajte do panvice trochu oleja, dajte plameň na najsilnejšie a rýchlo opečte marinované bravčové mäso. Pridáme k nemu opražený pór a podlejeme trochou vody. Varte ďalších 5-7 minút a odstráňte z tepla.
4. Krok
Mäso s pórom je obzvlášť chutné v kombinácii s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1164 videní