- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové mäso v horčičnej marináde
Bravčové mäso v horčičnej marináde
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1200 g bravčovej krkovičky
- 2 lyžice horčice (plnotučná alebo francúzska, dijonska)
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička soli
- 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžice sójovej omáčky
Postup prípravy
1. Krok
Bravčová krkovička je pre toto jedlo ideálna, je lepšie použiť čerstvé mäso, nie mrazené. Môžete experimentovať a použiť inú časť bravčového mäsa, ale doba varenia sa zmení a mäso môže byť menej šťavnaté. Šťavnatosť závisí aj od veľkosti kúska, pre náš účel je ideálna hmotnosť 1-1,2 kg.
2. Krok
V malej miske zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku, soľ a korenie, poriadne premiešajte.
3. Krok
Vložte veľký kus alobalu do pekáča vhodnej veľkosti. Mäso opláchneme a osušíme, dáme na alobal.
4. Krok
Mäso zalejeme časťou marinády, obrátime a zvyšok vylejeme. Mäso pevne zabalíme do alobalu tak, aby vnútro marinády pokrylo všetko mäso. Mäso môžete ešte dodatočne dosoliť a okoreniť. Ak máte čas nechajte marinovať bravčové mäso v chladničke niekoľko hodín alebo nechajte pôsobiť cez noc. Ako posledná možnosť môžete ihneď variť.
5. Krok
Predhrejte rúru na 200 ° C. Mäso pečieme v alobale asi 45 minút, ak je kúsok väčší alebo menší, čas pečenia primerane predĺžte alebo znížte. Potom otvorte alobal a vložte pekáč na ďalších 15-25 minút, kým sa nevytvorí kôra.
6. Krok
Skontrolujte mäso prepichnutím ostrým nožom: šťava by mala byť priehľadná. Ak je šťava ružovkastá pečte ďalej.. Hotové mäso nakrájajte na plátky požadovanej hrúbky, podávajte teplé alebo studené.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
810 videní