Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčové mäso v horčičnej marináde

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bravcove maso v horcicnej marinade.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 1200 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice horčice (plnotučná alebo francúzska, dijonska)
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice sójovej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčová krkovička je pre toto jedlo ideálna, je lepšie použiť čerstvé mäso, nie mrazené. Môžete experimentovať a použiť inú časť bravčového mäsa, ale doba varenia sa zmení a mäso môže byť menej šťavnaté. Šťavnatosť závisí aj od veľkosti kúska, pre náš účel je ideálna hmotnosť 1-1,2 kg.

2. Krok

V malej miske zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku, soľ a korenie, poriadne premiešajte.

3. Krok

Vložte veľký kus alobalu do pekáča vhodnej veľkosti. Mäso opláchneme a osušíme, dáme na alobal.

4. Krok

Mäso zalejeme časťou marinády, obrátime a zvyšok vylejeme. Mäso pevne zabalíme do alobalu tak, aby vnútro marinády pokrylo všetko mäso. Mäso môžete ešte dodatočne dosoliť a okoreniť. Ak máte čas nechajte marinovať bravčové mäso v chladničke niekoľko hodín alebo nechajte pôsobiť cez noc. Ako posledná možnosť môžete ihneď variť.

5. Krok

Predhrejte rúru na 200 ° C. Mäso pečieme v alobale asi 45 minút, ak je kúsok väčší alebo menší, čas pečenia primerane predĺžte alebo znížte. Potom otvorte alobal a vložte pekáč na ďalších 15-25 minút, kým sa nevytvorí kôra.

6. Krok

Skontrolujte mäso prepichnutím ostrým nožom: šťava by mala byť priehľadná. Ak je šťava ružovkastá pečte ďalej.. Hotové mäso nakrájajte na plátky požadovanej hrúbky, podávajte teplé alebo studené.

reklama:

1 3.jpg
menunedeli.ru
2 3.jpg3 3.jpg5 3.jpg

6 2.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

932 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.