- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové medailóniky so smotanovou omáčkou a pestom
Bravčové medailóniky so smotanovou omáčkou a pestom
- Kusov: 16
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- soľ a korenie podľa chuti
- 30 g masla
- 1 pó (len biela a svetlozelená časť)
- 150 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice bazalkového pesta
Postup prípravy
1. Krok
Z bravčovej panenky ktorú sme si umyli a odblanili si nakrájame medailóniky.Osolíme ich a okoreníme.
2. Krok
Medailónky si sprudka opečieme na rozohriatej grilovacej panvici z každej strany do zlatista.
3. Krok
Mäso vyberieme z panvice na tanier a prikryjeme druhým tanierom.
4. Krok
Pripravíme si omáčku ..Na masle opražíme najemno nakrájaný pór a podusíme 3 - 4 minútky.
5. Krok
Potom prilejeme šľahačku a rozvaríme..Odstavíme a pridáme pesto.
6. Krok
Takto ugrilované medaiónky podávame s omáčkou a s ochutenou ryžou guľatou Mánya alebo s opekanými zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2568 videní