- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bravčové medailónky v rúre
Bravčové medailónky v rúre
- Kusov: 8
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g bravčová panenka
- 100 g slaniny
- 1 lyžica oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie. Panenku opláchneme a utrieme dosucha papierovými utierkami. l
2. Krok
Panenku nakrájajte cez vlákno na okrúhle kúsky hrubé niečo cez 2 centimetre.
3. Krok
Každý kúsok panenky omotajte plátkom slaniny, previažte povrázkom alebo kulinárskym špagátom. Môže sa použiť akákoľvek slanina: sušená, surová údená, varená-údená atď.
4. Krok
Panvicu zľahka namažte rastlinným olejom, vložte do nej medailóniky, opečte ich pri vysokej teplote, kým nebudú krásne zlatohnedé. Panenku je bezpodmienečne nutné opiecť, šťavu tak uzavriete vo vnútri a aj po upečení v rúre budú medailóniky šťavnaté. Teraz osoľte a okoreňte bravčové mäso, preložte do pekáčika a pošlite ho priamo do rúry predhriatej na 180°C na 25-30 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2536 videní