- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové pečené na pive
Bravčové pečené na pive
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 1 kg Bravčovej krkovičky
- 1 hlávka cesnaku
- 1 citrón
- 0,5 l piva
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 3 bobkové listy
- štipka mletého kardamónu
- 3 guličky nového korenia
- mleté čierne korenie a soľ
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpeme celý cesnak a každý strúčik rozrežeme na 4 časti..Premiešame so soľou..
2. Krok
Mäso umyjeme a urobíme na ňom zárezy na jednej strane..Votrieme cesnak so soľou a necháme 15 - 20 minút postáť..
3. Krok
Rozpálime panvicu s trochou oleja a krkovičku z každej strany opražíme dozlata.Potom podlejeme pivom a necháme rozvariť..Premiestnime do ohňuvzdornej misy alebo do vysokého pekáča a pridáme koreniny prikryjeme pokrievkou alebo druhý pekáčom a vložíme do vyhriatej rúry..Dusíme 40 minút..pridáme po 40 tich minútach citrón nakrájaný na plátky ,zbavíme ho ale kôry aby nám výpek nezhorkol.
4. Krok
Dusíme ďalej 40 minút sem tam otočíme podľa potreby podlejeme..Mäso je dobre upečené keď do neho pichnete a nevytečie vám ružovkavá šťava..
5. Krok
Pred dopečením nechajte odokryté a zapečte do chrumkava..
6. Krok
Podávame s dusenou zeleninou opekanými zemiakmi..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8571 videní