- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové pliecko na hubách
Bravčové pliecko na hubách
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 4 bravčové rezne z pliecka
- majorán
- tymián
- soľ a korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- Hubová omáčka:
- 200 g miešaných húb
- 50 g slaniny
- 1cibuľa
- Petržlenvá vňať
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 ml vývaru
- soľ a korenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si mäsko namarinujeme,,Do misky si dáme olej , pretlačíme cesnak primiešame koreniny a nakoniec na pár hodín vložíme mäsko nech odpočíva v marináde.
2. Krok
Potom rozpálime panvicu s olejom a s maslom a plátky z oboch strán opečieme cca po 10 minút z oboch strán..Potom ho zabalíme do alobalu alebo prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať.
3. Krok
K výpeku pridáme lyžicu masla , pridáme na kocky nakrájanú slaninku a nadrobno nasekanú cibuľu a najemno nasekané huby..Podlejeme vývarom alebo vodou ochutíme korením a soľou a necháme dusiť kým nám huby nezmäknú..
4. Krok
Šľahačku len zjemna vyšľaháme a pridáme do omáčky a takisto pridáme k nej aj najemno nasekanú peržlenovú vňať..
5. Krok
Podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.Mäsko prelejeme hubovou omáčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
14 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33380 videní